tiistai 1. tammikuuta 2013

Vaaleanpunaista sen olla pitää!!


 Ei meillä mitenkään joululomalla ole laiskoteltu! Kovasti ahkeraa väkeä on meillä mökki pullollaan..

Lauantaina piipahdimme kirpputorilla ostamassa keittiöön lampun ja heräteostoksena keittiöön  laatikoston ruokailuvälineille. Siinä kävi kuitenkin niin, että laatikosto joutui karenssiin ulkovarastoon kun näytti että saimme kaupanpäällisiksi tupajumin - mahdollisesti useammankin. Voipihan se olla, että liikkeessä on jo toimitettu nuo veijarit hengiltä, mutta parempi varmaan odotella pakkasta ja varmaa joukkosurmaa kuin ottaa riski.

Lampussa ei ollut mitään ylimääräisiä asukkaita, joten sen Matti jo laittoi paikoilleen. Nyt näkee tiskata, mutta hellan kohdalla ei ole ollenkaan valoa. Täytyy varmaan käyttää otsalamppua :)

 Ainon huoneen pienehkössä pintaremontissa on päästy siihen kohtaan, että tapetilla ollaan peitetty kaikki mitä tähän asti ollaan tehty. Toisaalta ihan kivaa, että on se tapetti. Mutta toisaalta nyt ei sitten näy kuinka valtavasti on tehty hommia että tähän asti ollaan päästy. No, ei valiteta, vaan ollaan tyytyväisiä tästä vaaleanpunaisuudesta!Johdot ei ihan vielä ole löytäneet paikkaansa. Katkaisija tulee vielä vaihtumaan (tai ainakin putsataan maalista). Ajateltiin että parempi olla nyt lyömättä reikä tapettiin jos vaikka vielä  johdotussuunnitelmat muuttuvat.


Räppänäkin pitää maalata uudelleen. Niin, ja sitä ennen puhdistaa vanhasta maalista. Listoituksesta ei ole mitään suunnitelmaa.. Varsinkin seinään lisätyn huokolevyn reunojen siistiksi saaminen ikkunan-  ja ovienpielissä voi vaatia muutamankin tuumaustauon. Mutta pääasia on että tapetti on seinässä!!

Eilen illalla aloittelin lattian maalausta. Tänään sain lattian toiseen kertaan maalattua ja huomena on suunnitelmissa maalata vielä kerran. Sitten odotellaankin maalin kuivumista vähän pidempään kun tuon olohuoneen kanssa. Josko näin vältyttäisiin muutamaa enemmältä naarmulta ja tulevalta uudelleenmaalaukselta.

Ollaan tilattu huoneeseen pönttöuuni. Aulis Virtanen tulee valamaan ensi viikolla siihen pohjan ja uusi uuni saadaan paikalleen vielä tammikuun aikana. Aino sai valita värin, joten arvauksia kehiin minkä värinen tulee??

Nyt kun lattia on kuivumassa olemme siirtyneet rakentamaan seinän toiselle puolelle. Eli seuraavana on vuorossa yläkerran vessa. Seinät on jo paikallaan, ainakin suunnilleen. Nyt odotellaan putkimiestä.

Kellarisauna odottaa rakennepiirrustuksia. Ajateltiin että "kartan" kera on helpompi löytää perille ekalla yrittämällä. Käytiin jouluna saunassa siellä, eikä tuo mitenkään huono joulusauna ollutkaan! Hyvät on löylyt ja sauna lämpiää tosi nopeasti. Enää ei olla puhuttu sähkökiukaasta; ainoastaan puulämmitteisten kiukaitten kuvia, kuvauksia ja hintoja olemme kytänneet netistä.Auli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti