lauantai 7. joulukuuta 2013

Eteisen tapetti

Käväisin ostamassa eteisen tapetin ihan yksin.  RTV:llä oli kampanja, jossa mm. tapetit olivat puoleen hintaan. Ja kun halvalla saa, niin silloinhan sitä pitää ostaa! Matti jäi nukkumaan, joten minulla oli ihan vapaat kädet valita tapetti.

Valinta oli todella vaikea, sillä nuo uudet tapetit ovat kovin vaaleita ja värittömiä. Kuviot ja kontrastit ovat suuria ja jostain syystä melkein kaikissa tapeteissa oli jotenkin ympätty kiiltoa. Ja kun kaipasin väriä, niin ainoat värikkäät tapetit löytyivät lastenmallistosta. Haluamaani keltaista polka-dot tapettia ei ollut saatavilla. Jouduin siis soittamaan Matille ennen tapettien maksamista, että miten on, saanko ostaa vaaleanpunaisen tapetin eteiseen?? Sain luvan, vaikka en ollutkaan ihan varma oliko Matti hereillä..


Muuttaessamme eteisessä oli muovipintainen tapetti. Se revittiin irti pikkuhiljaa, ohimennen jopa. Tapetista irtosi vain päällimmäinen muovi, alla oleva paperi oli tiukasti kiinni.
 Ennen kun pääsee tapetoimaan, pitää poistaa vanha tapetti kokonaan. Näin ohjeisti tapettimyyjä.

Pohjalla on maalattu pinkopahvi, joten ei muuta kun telalla vettä seinään.
 Loppu paperi irtosi hyvin, ainakin Hilman ja Vienon huoneen tapettiin verrattuna.


Kun tapetti oli poistettu kokonaan alta paljastui tämä.


 Maalattu pinta olikin vanha tapetti, joka oli siis siinä pinkopahvissa kiinni. Tapetin saumat oli tasoitettu ennen edellistä tapetointia. Seinän alaosa oli uutta pahvia.

Päätin maalata koko seinän uudelleen.Tästä seinästä en enää jaksanut poistaa tapetin rippeitä, kun siellä alla nyt kuitenkin on ainakin yksi päällemaalattu tapettikerros. Jos se aiemmin on siinä pysynyt, niin eiköhän se pysy tulevaisuudessakin.

Tähän seinään siis ainoastaan maali. Tätähän voidaan käsitellä kokeena siitä, vaikuttaako vanhan tapetin kokonaan poisto uuden tapetin kiinnitykseen ja pysyvyyteen.
Lattiassa on maalatun ponttilaudan päälle liimattu alapuolelta karvainen muovimatto. Ajateltiin ensin että poistetaan se, mutta kun ei se lähde irti millään.

Paljon yksinkertaisempaa on pestä lattia.. ja siihen on todellakin tarvetta!


Tapettia seinässä. Eteinen olikin äärettömän hankala tapetoida, kun  suoraa seinää ei ole kuin parin vuodan verran. Tapetissa on 26,5cm kohdistus, joten joka vuodasta joutui leikkaamaan ison siivun pois.

Tästä kuvasta saa hyvän käsityksen siitä, miltä huushollissa näyttää kun samaan aikaan on meneillään ainakin sauna-, pesuhuone-, pesutupa-, keittiö- ja eteisremontit.


Tapettina Rasch Villa Coppenrath Prinzessin Lillifee 413113

Tapettikaupan neiti kyseli valinnastani vielä seuraavalla viikolla liikkeessä käydessäni :)

Ei ehkä ihan tavallisin valinta eteisen tapetiksi..


Katkaisijat ja peili asennettu paikoilleen.

Laitettiin eilen ikkunaan Joulun Loiste-tähti.


Hauskaa pikkujoulunaikaa kaikille!

Musiikkisuositus eteisen tapetointiin:

Faith No More: Angel Dust
Kemopetrol: Song and a reason
Peggy Lee: Why don't you do right
Super Stars: Marilyn Monroe

Auli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti