sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Lauantain remonttihuumaa

Pohdittiin kovasti kuluneella viikolla pukuhuoneen seiniä. Säilytetäänkö vanha paneeli vai laitetaanko uusi? Saunan seinien purkamisen jälkeen teki kovasti mieli kurkistaa myös pukuhuoneen seinäpaneelien taakse.

Pukuhuoneen lattiaan oli asennettu muovimatto, joka oli sitten myöhemmin ilmeisen huonona ratkaisuna poistettu. Seinälle nostetun maton alta tuleva kosteus oli lahottanut seinän alimman koolauksen ja osan seinäpaneelia.

Ulkoseinällä paneelin alareunassa oli lahovauriota nähtävissä myös paneelin pinnassa. Ei muuta kun purkuun mokoma!

Pukuhuoneeseen tuleekin nyt sitten kipsilevyseinä, jonka saa tapetoida!

Lauantaiaamuna reippaana polkaisin tapettikauppaan. Muu perhe jäi vielä nukkumaan. Hyvä näin, eipähän tarvinnut tyytyä kompromisseihin! Samalla sain hankittua myös eteiseen tapetin, pesuhuoneeseen saumalaastin ja keittiön hellan alle betonilattiaan maalin. Kotiinpäin polkiessa tuli kyllä viimeisessä mäessä hiki; sen verran oli kärryssä painoa.

Lauantai-iltana aloitimme pukuhuoneen seinäpaneelien purkutyön.

 Ihmeteltiin kovasti kun paneeli oli kiinni vain yläpäästä. Kun päästiin kurkistamaan alumiinipaperin taakse selvisi syy siihen miksi!

Kaksi alinta koolausta oli hapertunut olemattomiin.

Tiiliseinässä näkyy tummempana mihin asti kosteus on noussut. Koska ikkunan karmi ja sen alapuolella olevat koolaus ja paneeli olivat kunnossa päättelimme että kosteus on tullut lattiasta.

Seinässä olleet styroxit olivat myös huonossa kunnossa, joten poistimme kaiken tiileen asti.

Kaikki nuo tummat kohdat olivat kuivia, joten todennäköisesti kosteuden lähde on poistunut (poistettu muovimatto ja tehty salaojat!) eikä tuon kanssa ole odotettavissa ongelmia.

Tässä seinässä ei kosteutta ole ollutkaan samassa määrin kuin tuossa toisessa.  Viitaisiko siihen, että kosteutta on tullut ulkoseinistä kun ei ole vielä ollut salaojia?


Pukuhuone purkutyön jälkeen. Paneelit, styroxit, alumiinipaperi ja koolaukset on poistettu ja seinät harjattu puhtaaksi.

Nyt sitten mietitäänkin että olisiko kuitenkin kiva jättää tuota tiiltä näkyviin..Auli

Musiikkisuositus pukuhuoneen paneloinnin purkuun: Radio Suomipop
(koska kellarissa oli tuolle taajuudelle viritetty radio)

1 kommentti:

  1. Tuntematta ulkoseinän rakennetta ja onko siellä pikikerros niin luulisinpa että ulkoapäin se kosteus on tullut. Muovimatto vain on estänyt sen kuivumisen.

    Tiilet ja saumathan ovat kapillaarisia ja nykyisin pannaan aina muovinen patolevy ja pietään myös antura. Vaikka salaoja toimisikin on siinä viivettä, vesi viipyy alaspäin mennessään seinävierustalla.

    VastaaPoista