perjantai 22. marraskuuta 2013

Voiko jo puhua saunasta?

Uskomattoman nopeasti tuo kellariremontti etenee. Onkohan meillä joku vääränlainen vertailukohta, kun yleensä ihmiset valittelevat, että remontti kestää ja kestää ja kestää..?

Joka päivä kun tulee töistä kotiin saa fiilistellä uutta asiaa. Rakentamisessa lähes parasta on se, kun työpäivän päätteeksi istuu alas (johonkin puupinon tms. päälle) katsomaan mitä on tullut tehtyä. Tässä tapauksessa se on viety nextille levelille, kun meille jää vain se fiilistely :)

Edellisestä postauksesta on remontti edennyt huimasti. Kun siellä on paikollaan seinä- ja kattopaneelit ja ainakin osa kiukaasta, voiko jo puhua saunasta?11.11.2013
Finnfoamit, raudoitusverkko ja lattialämmityskaapelit paikoillaan.

12.11.2013
Valu valmis.

15.11.2013
Väliseinä muurattu, seiniä levytetty ja hanakulmat paikoillaan.

Oven mallista, koosta ja paikasta piti keskustella. Lopulta päädyttiin siihen, että tuota seinän pätkää jatkettiin 20 sentin valulla, että saadaan ovi oikeaan kohtaan (siis siihen mihin minä sen haluan).

17.11.2013
Koolaukset tehty.
 Valua kuivattamaan tuotu lämmitin. Se on nyt tuolla pörissyt viikon verran. Kauhulla odotellaan sähkölaskua! Pakko se siellä kuitenkin on olla, jos haluaa valun kuivaksi tähän aikaan vuodesta. Nyt lämmittimen lisäksi on lattialämmitys päällä.

19.11.2013
Aukko tunnelikiukaalle. Siitä tuli tosi siisti, kyllä nuo rakennusmiehet hommansa hallitsevat. Tuosta reunat vielä siistittiin valulla.
 Levytetty seinä, josta saumat ja ruuvin kohdat on käsitelty vedeneristeellä. Takaisin paikallaan on myös vanha ikkuna, joka jouduttiin laittamaan keskeltä kahtia. Siististi yhdistetty.

JOS olisi ollut fiksu, olisi voinut poistaa maalin ja maalata karmin kun se oli irti..

21.11.2013
Vedeneriste telattu seiniin. Saunan puolella tervaleppäpaneeli seinissä ja katossa.

 Ovikin on jo paikallaan. Karmit tervaleppää siinäkin.


Saunan ovi, joka oli yhtenä päivänä ilmestynyt työmaalle. Hyvin onnistui Rauno arvelemaan minkä värisen haluamme. Ammattitaitoa ehkä?

 22.11.2013
Laatoitus alkaa. Suihkuseinälle tulee vihreät, muualle mattavalkoiset laatat.

Maanantaiksi pitäisi hankkia saumalaasti. Ei muuten huono rasti, mutta kun se värikin pitäisi valita.
Kellariremontin musiikkisuositus (Jussi): Radio Suomipop

Ylöskirjasi Auli

2 kommenttia:

  1. Onko se tunnelikiuas sellainen jonka luukku on toisella puolella (esim. pukuhuoneen puolella) ? Eipä. Jos olisi sellaiseen itsellä tila, niin heti hommaisin.

    VastaaPoista
  2. Just sellainen. Kummallista että niitä ei ole enempää käytössä, kun tuo kuullostaa ideana aivan mahtavalta. Vähän arveluttaa että onkohan siinä joku "vika" jota ei nyt pysty hahmottamaan.. Sauna saunomiselle, pukuhuoneen puolelle puukoppa ja iso lasiluukku. Liian hyvää ollakseen totta?

    VastaaPoista