torstai 11. lokakuuta 2012

Lattian purkuaNappi

Seuraavaksi ohjelmassa on lattian purkamista. Päätettiin jättää tapetointi myöhemmäksi, koska sopiva tapetti on tilaustavaraa.

 Maanantaina kävimme Vienon ja Matin kanssa tuomassa Napin viimeiseen lepopaikkaansa kirsikkapuun katveeseen.  Siinä on Napin hyvä odotella muitten muuttoa.

 Maanantaina ohikulkiessamme riuhtasimme uunin kohdalta linoleumin alla olevan levyn ja laudan pois tsekataksemme millainen uuninpohja sieltä löytyy. No ei löytynyt mitään, paitsi purua. Taas yksi homma lisää.

Kukkapenkissä oli pyörähtänyt kaivuuhommissa kissan lisäksi myös koira.  Eiköhän nuo kukkaset senkin kestä :)
Linoleum poistettu, rapsakat levyt jäljellä.
Tässä PITI olla uunin pohja..
 Tänään kävi muurari Aulis Virtanen katsomassa saako tuohon paikalle yleensäkään ollenkaan uunia. Hän asiantuntijana sanoi että onnistuu, joten olemme nyt tänään valinneet pönttöuunin väriä :)

Lankkuja lattiassa.

Lattian purku aloitettettiin siis tänään, torstaina.
Lattiaan pienillä nauloilla naulattu levy irtosi aika vaivatta, vaikka olikin sen verran rapeaa, että murtui helposti.

Levyn alta löytyi 32mm lankkua,  joka ei ollut pontattua. Raot olivat sen verran isot, että puretaan koko laudoitus pois ja laitetaan uusi tilalle. On siinä hommaa, kun laudat ovat naulattu kunnolla kiinni..

Viikonloppuna pitäisi roudata uusi lattia sisään ja purkaa tuo pois.

Lauantaina saamme paikalle muurarin lisäksi sähkömiehen. Ajateltiin että ainakin pistorasioiden johdot saisi tuonne lattian alle tässä vaiheessa näppärästi.

Kattofirmojen tarjoukset pitäsi katsoa perjantaina. Ja valita se, joka saa tehdä meille uuden katon. Ei tule olemaan helppoa valita kun kaikki hyvät olivat lähes yhtä hyviä :) Täytyy varmaan mennä niistä halvimman mukaan.Pakko oli kokeilla miten lankut irtoaa.


Ihan kunnon nauloilla ovat kiinni..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti