tiistai 2. lokakuuta 2012

Maalit ja muurit

Tänään olin yksin töitten jälkeen hommailemassa Pahiksessa. Tarkoitus oli maalata kattoa ja putsata muuri.

Pinkopahvikatto on maalattu ja siinä näkyy vesijälkiä. Maalikaupan täti neuvoi että ensin öljymaalia alle, ettei jäljet näy kattomaalin läpi. Kun aloin maalaamaan kattoa, pahvi kostui ja siinä ollut maali irtosi tarttuen pensseliin. Hupsis! Varovasti töpöttelemällä pahimmissa kohdissa sain maalin pysymään katossa.

Muurin puhdistus sujui hienosti. Alla oli vihretävänharmaa maali ja sen päällä kellertävä/vihreähkö?? maali. Pinnalle oli laitettu kalkkia ja sen päälle vihreää maalia hienosti kuvioiksi. Koko hoito irtosi hyvin lastalla kun sen kasteli kunnolla. Loput lähti harjalla hankaamalla.

Puhdistettu muuri
Työrupeaman jälkeen join kupin teetä ja söin sämpylän katsellen työn jälkeä. Heh - kuivuttuaan muuri muuttui valkoiseksi. Vielä pitää muutaman kerran pyyhkiä ennen kun kaikki kalkki on poissa.


Muutama naula ollaan otettu pois :)Kaiken kaikkiaan ihan mukavat hommat tänään. Pois lähtiessä oli vähän hankaluuksia kun sammutin valot: oli PIMEÄÄ. Hapuilemalla löytyi kyllä ovikin ja ulkona alkoi jo nähdä jotain. Aika jännää!!

Auli
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti