maanantai 19. elokuuta 2019

Kaappi ja sen kaveri

 Saatiin Mikolta ja Katrilta keittiöremontista ylijääneet komeroitten ovet karmeineen. Suunniteltiin niistä makuuhuoneeseen uudet vaatekomerot entisen irtokaapin tilalle.

Komeronovet odottelivat pressujen alla pihalla sen ajan, että saatiin vanha kaappi myytyä. (Ja samalla rahaa, jolla ostaa puutavara komeroitten rakentamiseen.)

Ovet oli maalattu valkoiseksi. Ne vietiin työkeskukseen maalinpoistoon, uudelleen petsattavaksi ja lakattavaksi. Tässä kohtaa tuntui, että meillä ei ole tarpeeksi tilaa ja aikaa niiden käsittelyyn. Ja tämä ratkaisu oli aivan oikea! Runko rakentui "kaks-kakkosista", väliseinät ja hyllyt "japaninlaatuisesta" lattialaudasta.

Etsittiin hyllyihin ja komeron seiniin pontattua sileää paneelilautaa. Ei löytynyt sellaista, mutta Hakulan puusta löytyi 15mm paksua lattialautaa, joka oli sopivaa hyllyihin ja tuohon päätyseinään.
 Hyvin mitoitettu kaappi, vain pieni rako jäi etureunaan.

Yhdistimme kaksi vastakkain avautuvaa karmia tuplakarmiksi. Sitä varten ostimme torista vähän vaarallisen oloisen pyörösahan, jolla Matti sai näppärästi tehtyä nuo upotukset.
 Komeroon vasemmalle tulee laatikot ja keskimmäiseen komeroon tanko paitapuseroille.
Yritin mitoittaa hyllyt tarpeeksi mataliksi, ettei vaatteista tarvitse rakentaa liian korkeita pinoja.

 Käytiin K-raudasta ostamassa pyörösahaan uusi terä. Samalla kävimme läpi virhesävytetyt maalit. Sieltä löytyi komeroon sopiva vaalea maali.


 Sittenpä onkin jo noudettu ovet ja laitettu ne paikoilleen.

Yläkomeroitten ovia joutui lyhentämään 11cm. Lyhennys tehtiin myös työkeskuksessa. Sen vuoksi sain asentaa yläsaranat uudelleen.

Komeron sivuun tuli ensin tasoite peittämään lattialaudan viistereunat. Seuraavaksi päälle laitoin makulatuuripaperin ja lopuksi vielä maali.


 Ihan parasta ovat komeroitten sisällä olevat Ikean valot, jotka syttyvät kun ovi avataan. Meillä on lähestulkoon talon kaikissa komeroissa tuollaiset. Valot toimivat paristoilla niiden latausta varten ostimme laturin, jolla voi ladata myös tavallisia paristoja.

Keskimmäiseen oveen tuli peili, ja nyt listatkin ovat paikoillaan. Talon muitten listojen kanssa samanlaiset listat löytyivät tietysti Hakulan puusta.


Kuuntelusuositus komeroitten rakennukseen:
  YlePuhe

Komeronrakennuksen kuvasi, kirjasi ja kuuntelusuosituksen teille antoi remonttipirkkonne AuliEi kommentteja:

Lähetä kommentti