sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Keittiö

Hei!

Vihdoinkin saatiin  paikalle oikea valokuvaaja ottamaan kuvia meidän uudesta keittiöstä. Suurkiitos Katrille!

Pitkään ja hartaasti sitä tehtiinkin (kuten uskolliset lukijat ovat huomannetkin), eikä se vieläkään ole ihan valmis. Ne kuuluisat listat puuttuvat :)


Kesällä tähän kohtaan oli varattuna toisenlainen yläkaappi. Etsimme  alakaappeja ja kävimme Goatlandian Paulan kanssa sähköpostitse keskustelua siitä, olisiko heillä mahdollisesti sopiva alakaappi.

Sain kuvia ja hyvältä näytti. Eräs perjantaipäivä sitten peräkärry auton perään ja Mikon kanssa hakemaan kaappia. Noudettiin ensin Raumalta yksi alakaappi. Sen jälkeen Goatlandiaan hakemaan toista.

Kuitenkin heidän aittansa kätköistä löytyivät ihanan vihreäksi maalatut ylä- ja alakaapit. Hinta toki oli vähän toista kun mitä olitiin niistä toisista sovittu, mutta kuitenkin järkevän rajoissa. Eihän noita voinut jättää ostamatta!
 Ei se ihan suoraan sopinut paikalleen. Rakensin siihen liimapuulevystä jatkokappaleet. Rauman alakaappi piti sahata kahtia, jotta tuon lehtilaatikon sai paikalleen.


Kiikutin Starkkiin yhden pikkulaatikon, josta sitten heidän hienolla värianalyysikoneella saatiin selvitettyä oikea maalinsävy.

Aika lähelle meni!

 Laatikoissa uudet lokerot. Niitä odoteltiin varmaan puoli vuotta. Tekemiseen menikin sitten kokonaiset puoli tuntia. Joskus aloittaminen on työssä se hankalin vaihe!
 Vanha halkolaatikko sai uuden elämän lehtikeräyslaatikkona.
 Keittiön ikkunan alla uudet/vanhat kaapit.

Yhteen aikaan oli aivan pakko hankkia vanhoja kahvipurkkeja. Nyt keksin niille käyttöäkin. Purkit ovat pöydällä ja niissä säilytetään usein tarvittavia keittiöjuttuja, kuten juustohöylää ja voiveitsiä.
 Hella ja hellalla ihana Nurmesniemen rautapata. Tuota pataa käytetään monta kertaa viikossa leivän leipomiseen.

Ohje ihanaan ja helppoon maalaisleipään löytyy täältä. Ohje on tosin englanniksi ja mitat cup:eissa :)
Goatlandian kilpailusta voitin tuollaiset vanhat Seura-lehdet, jotka sopivat kuin suunniteltuina tuohon tiskipöydän takana olevan lasin alle.

Tarkoitus oli tehdä taustasta vähän toisenlainen. Lehdet sopivat kuitenkin tuohon sellaisenaan niin hyvin, että tälläinen tuli. Ehkä kesää kohti mennessä vaihdan taustaa!

Näin tällä kertaa! Nyt kahville!

Auli

2 kommenttia:

  1. En voinut olla kommentoimatta:) Meillä on tarkalleen samanlainen Siro-Maja puuhella kuin teillä, netistä löytyi....ja täys taloremppa meneillään! T.Tilda

    VastaaPoista
  2. Meidänkin hella löytyi netistä! Se onkin todella söpö ja lisäksi vielä toimiva.

    Eikö remontointi olekin ihanaa!!

    -Auli

    VastaaPoista