maanantai 2. syyskuuta 2013

Syksyn välitilinpäätös

Nyt se kesä sitten taitaa olla ohi. Syyskuu tuli. Ulkona sataa ja lämpötilakin näytti olevan vain +10 astetta.   Olemme saaneet nauttia ihanasta ja työntäyteisestä kesästä. Paljon to-do-listassa on vielä tekemättä, mutta paljon on saatu myös tehtyä.

 Keittiössä tämä puoli alkaa olla maaleja vaille kunnossa. Sain laitettua sokkelilistan eilen. Tiskipöydän tausta on vielä vailla levyä. Ajateltiin laittaa siihen laattaa, kun enso-levyä ei saa mistään.

Yritettiin päättää värejä. Ehdotin että kaapit vois olla valkoiset keltaisin reunoin, kun kerta seinät ovat vihreät. Matti ehdotti toisin päin; valkoiset reunat ja keltaiset ovet..

Huuvaa yritettiin taas putsata. Ei lähde millään. Ainoastaan tuosta kulmasta saa kuparin näkyviin (siinä on sormenjälkiä, joita ei saa pois). Ainoastaan hiomalla taitaa saada pinnan kirkkaaksi. Vinkkejä otetaan vastaan!

 Vessan hyllykkö/laatikosto alkaa olla puoliksi kasassa. Ei tullut siihen jalkoja, kun nuo vesiputket oli asennettu vähän miten sattuu, eikä tuota alatasoa saanut yhtään ylemmäs. Eivät mahtuneet jalat enää tason alle. Oikeastaan se on noin parempi.Vähän vielä pitäis tehdä täällä. Tuntuu että ollaan voiton puolella kuitenkin. Asiat on ainakin ajateltu paikoilleen, enää pitäis ne rakentaa. Talvella sitten kun puutarha peittyy lumen alle on aikaa näihin sisähommiin. Siihen asti ajattelin ottaa ihan rauhallisesti, enkä stressaa keskeneräisestä. Enpä!


 Mitäpäs sitten puutarhassa on tehty kesän aikana? No ainakin meillä on kaivettuna kuistin viereen mahtava kuoppa! Siitä on yritetty saada jättitatarin juurta pois. Parhaimmillaan ollan oltu noin 60cm syvyydessä. Kaivamista ei helpota se, että maassa on kauheesti kiviä. Kun koko puutarha on pahuuden vallassa, niin jostain sitä on pakko tehdä keidas sen keskelle.

Tässä oli kaikkein pahin kotilopopulaatio keväällä, joten jyrättiin se tasaiseksi ja kylvettiin ruohoa.
 Tontilla olevista kivistä saatiin rakennettua tuohon tuollainen muuri. Ajateltiin ensin muurata se, mutta sitä olisi hankala muuttaa tarvittaessa. Voi olla että muutamia muutoksia tulee ensi kesänä.

Zoomatkaa tuohon ruohikkoon!

 Naapurin kanssa suunniteltiin tuon vanhan orapihlaja-aidan nuorennusta. Aloitettiin poistamalla siitä kaikki muut puut/pensaat. Aika harva tuli. Ensi vuonna olisi tarkoitus leikata jäljelle jääneet kokonaan matalaksi.

Tässä kuvassa on tarkoitus näkyä se, kuinka paljon valoisampi tämä nurkka on kun ollaan päivän ajan siitä puita, puskia ja rikkaruohoja raivattu. Turha kuitenkaan tiirailla; ei näy missään!Sunnuntaina otettiin rennosti ja käytiin piknikillä. Eka kerta tänä kesänä, joten tais olla aikakin.


 Vesi oli jo sen verran viileetä, ettei tämän enempää veteen ollut asiaa.


Hilma ja äiti


Ruissalon rannassa.
 Auli ja purjevene.
Kaikenkaikkiaan täytyy kai todeta että muutto tähän taloon oli ihan hyvä juttu. Vaikka lähes vuoden asumisen aikana on muutama vastoinkäyminen ollutkin, on viivan alla tosi paljon plussaa!

"Pari juttua" on vielä tekemättä, mutta tuntuu että ensi kesänä keskitytäänkin puutarhaan. Ikkunaremontin ohella, tietty!

Saatiin myös se rakennuslupa. Kellarissa on rampannut rakennusukkoja ja muutama tarjouskin ollaan jo saunan remontista saatu. Odotellaan että päästään jouluksi saunaan (tämän vuoden jouluksi, väkäleuat!!) Ainakin pääsen valitsemaan laattoja, jos ei muuta.

Tosi hauska ajatus että joku muu tulee tänne remontoimaan!


t Auli

ps. oveen tulee vihreä maali

 
Bonarikuvaksi omena. Niitä tulee sittenkin. Kottaraiset tovereineen käyvät vähän verottamassa satoa, mutta en ole mustasukkainen kun niitä tulee kuitenkin yli oman tarpeen. Siis niitä omenia, ei kottaraisia.


2 kommenttia:

  1. Niin, olisiko se kuuppa lakattu? Jos olisi minun niin koettaisin jostakin sisäpuolen reunasta pyyhkiä asetonilla eli kynsilakan poistoaineella ja katsoisin meneekö rumemmaksi vai kuparisemmaksi?

    VastaaPoista
  2. Pitääpä kokeilla vielä asetoonia. Kokeilin Nitromors-maalinpoistoaineella eikä pinnasta irronnut mitään. Yleensä olen sillä saanut pois maalit ja lakat.

    VastaaPoista