perjantai 22. helmikuuta 2013

Uusi uuni käytössä

Viikon ajan tuo uuni tuossa on ollut jo paikoillaan. Tuntui niin kauheen tekniseltä, että odottelin vaan sopivaa aikaa lukaista käyttöohjeen läpi että pääsee kokeilemaan.

No, tänään sitten piti leipoa pipareita, mutta käyttöohjetta ei löytynyt mistään. Paineltiin kaikenlaisia nappuloita ja saatiin (Matti) uuni päälle ja piparit paistettua. On se kyllä hieno!!



Tänään kävi Entti oy tukemassa kirsikkapuun. Tässä kuvassa näkyy arboristi puussa. Ja kun oikein tarkasti katsoo, niin siellä näkyy myös tuentaliinatkin. Siisti tuli. Nyt jäädään odottelemaan kevään kukkaloistoa!



Seuraavaksi ilmoitamme että Tikku on siirtynyt Napin luo rottien taivaaseen. Siellä ne nyt yhdessä kierivät alas mäkeä viikset kermavaahdossa. Yhdessä. Mieli on surullinen, mutta elämässä pitää osata luopua.

Ja ettei aivan surullisiin tunnelmiin päättyisi tämä postaus, niin kellarissa kolistelee putkimies! Miten sitä onkin niin, että kun vedentulo katkaistaan tulee suunnaton tarve koko ajan pestä käsiä :) 

Putkimies sai veden virtaamaan! Hienoa! Oli aika avajaisten:

Uuden vessan avajaisissa tarjottiin pipareita ja marmelaadia.

Vettä tulee hanasta, mutta mistä vesi hanaan?

Tässä kuvassa kaikki vessan avajaisiin osallistuneet samassa kuvassa.

Tyttöjen vessa, osa 3

Nyt ollaan ahkerana saatu vessaa taas vähän eteenpäin. Vaikka ollaan oltu lomalla & sairaana. Oikeastaan putkimies on ahkeroinut, itse olemme vaan toimineet hanslankareina.

Tilasimme kaikki kalusteet netraudasta. Lavuaari, wc-istuin ja hana tulivat ajoissa. Sovittelimme hanaa paikalleen ja huomasimme että se näyttää pieneltä altaaseen verrattuna.

Tilasimme sitten vähän massiivisemman hanan. Toimitusajaksi annettiin 3-5 päivää. Soittelin eilen josko se hana kohta tulisi. Allas oli matkalla, mutta hanasta ei ollut tietoa. Lupasivat kysellä missä mennään ja soittaa. No, soittoa ei kuulunut, mutta hana tuli pikakuljetuksena. Hieno yhteensattuma, tai pelkästään loistavaa palvelua!

Nyt on hanakin paikallaan, ainoastaan vesien kytkentä puuttuu.

 Sekin olisi toiveissa saada tänään. Sitten vessasta puuttuu sähköjen lisäksi enää ne klassiset listat :)



Pesuallashana Oras Cubista 2806
Pesuallas Ido Seven D 11121-01
Ido Seven D 39210-01

torstai 21. helmikuuta 2013

Tyttöjen vessa, osa 2

Tyttöjen vessan rempassa on nyt vihdoinkin päästy siihen kohtaan, että putkimies tuli paikalle. Pytty on paikallaan, ja jopa vettä saa ämpärillä kaattaa sinne :)

 Altaan sovittelua kaappiin. Raahasin kaappia olohuoneen ja kellarin verstaan välillä varmaan parikymmentä kertaa ennen kun sain sen jotenkuten sopivaksi.
 Tässä kaappi paikallaan. Seinän ja lattian kulma ei sitten ollutkaan 90 astetta (yllätys!) joten kaappiin jää ylös isompi rako kun alas. Ei varmaan haittaa, mutta olis voinut mitata sen ennen ku alkoi sahaamaan...

Vesijohdot tulee vähän hassusta paikasta, samoin viemäri. Menevät ristiin, mutta eivätköhän kuitenkin mahdu tuonne.

Päätin sitten että teen laatikot ja hyllyt vasta sitten kun on kaikki kalusteet paikallaan, niin ei tarvii montaa kertaa tehdä. Josko sitä olis tässä kohtaa viisastunu :D
Vessanpytty paikallaan. Tuli sitten kuitenkin aika kauas seinästä. Mutta kun S-liitännällä ei ollut muita järkeviä vaihtoehtoja.

Nyt jännätään saadaanko altaan hana siihen mennessä kun putkimies tulee asentamaan. Tilattiin se viime viikolla, toimitus 2-5 päivää.
Katellaan..

Asensin muuten tuon kannenkin jo paikalleen!

Lintuja pihalla!

Osallistuimme Bird Life Finlandin pihabongaukseen. Tässäpä bongailun innoittamana muutama kuva pihamme ruokailupaikalla pistäytyneistä linnuista. Vakiokalustoon kuuluu mm. pikku- ja tavallinen varpunen sekä harakka, joista tässä ei kuvia ole.








torstai 14. helmikuuta 2013

Kierrätys on kannattavaa (ainakin myyjälle)

Tänään skippasin tyylikkäästi työt ja ajelin autolla ympäri Turkua kiertämässä erilaisia kummallisia vanhantavaranmyymälöitä ja ekotoreja.

Saalis oli kovin pieni, mutta sitäkin tarpeellisempia tavaroita tuli hankittua. 

Paras löytö oli tuo upotettava kahden nipsun kytkin, joka tulee tyttöjen vessaan. Se on just sellanen kun suunnittelinkin! Jos se  vielä on  toimiva, niin täydellistä!

Ekomattista löytyi tyttöjen vessaan kaappi (hieman töitä täytyy tehdä ennen kun sen voi laittaa paikalleen) ja nuo ikkunansalvat sekä toinen katkaisija.



Kooltaan kaappi on melkoisen hyvä, vähän takaa pois sekä lavuaarille ja viemärille tilaa. Niin, ja tuo pintakin kaipaa vähän entrausta..

Kaappi oli varmaan ollut jossakin kerrostalon vintissä/kellarissa, kun sen sisällä oli lappu, jossa kiellettiin viemästä sitä roskalavalle ; Se saisi uuden kodin as 15:sta. No, se saikin uuden kodin Ekomatin kautta meiltä :)

Laatikot ovat turvonneet kiinni, eikä kaappi sulkeudu. Mutta kyllä tämä tästä. Kait?



Oho! Nyt se meni halki :D

Ainoo ongelma taitaa olla nää laatikot, joita on 6 kpl. Ne tulee vähän nyt yli..

maanantai 11. helmikuuta 2013

Tyttöjen vessa

Näin ne putket menee.
















Lattia koolattu. Laitoin tuohon vinoon vielä yhden kakkosnelosen, että ei siiten varmasti notku!
Vettä ja sähköö näistä härveleistä.

Sähköö!
Seinän levyt paikallaan. Hienot läpiviennit -ja ihan kohdallaan!
Lattia valmis. Kamera oli hukassa, ei muita kuvia :)

Tapetoitukin jo on.

Seinän tiilikuvion peittämiseen tarvitaan enemmän kuin yksi maalikerros.

Pikkasen oli katto vinossa. Onneksi oli tarpeeksi  korkeutta, että oli varaa suoristaa

Luovuus kunniaan! Muutaman pätkän mitasta kun laittaa koolauksen alle, niin saa katonkin vaateriin!

Viemärintuuletusputken camouflage!


Lisättiin vähän tuota eristettä, ettei tule niin kylmä (kun sitä kerta oli..)
Katto valmis. Vähän kävi hyvin kun kokonainen lauta meni reunaan!

sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Meillä vieraili Entti!

 Pari viikkoa sitten kävi Turun kaupungin hortonomi arvioimassa tontilla olevia puita. Kulmassa kasvanut kuusi oli jo sen verran harsuuntunut ja harva, että sen poistamisen aika oli käsillä.

Saimme häneltä listan arboristeista, joista valitsimme intuitiivisesti yrityksen nimeltä Entti oy

Entit kävivät katsastamassa puut. Naapurien rakastama amerikankirsikkapuu sai toivoa. Siitä karsittaisiin lahot osat pois ja puu tuettaisiin. Huh!

Sovimme että perjantaina kaadettaisiin puut, käsittelisimme oksat viikonlopun aikana ja maanantaina tulisi auto noutamaan oksat.

Puolet oksista karsittu. 
 Arboristi Jouko Saren kuusen latvassa moottorisahan kanssa. Hän kertoi että sieltä on hyvä näkymät! Aivan varmasti on, mutten kyllä itse haluaisi kokeilla :)
 Latva tulee alas! Tämän jälkeen hän  sahasi puuta metri kerrallaan alas tullessaan.  Olin vintissä koolamassa lattiaa kun puuta katkottiin. Kyllä aikamoinen jysähdys kuului kun rungot tulivat alas.
 Puutarhuri Jenni Hulkko kaatoi vaahteran.

Kuusesta tuli kaunis pieni pesä! Tästä on hyvä sitten aloitella puiden pilkkomista.









Päivän työt on tehty. Jenni ja Jouni valmiina kotiinlähtöön. Kiitos teille, oli oikein mukava seurata työtänne.

Ensi viikolla sitten vuorossa kirsikkapuun tuenta.



Auli